Energielabel Olburgen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Olburgen? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit document vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Olburgen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een label. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Olburgen die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tegenwoordig tussen de €125,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Olburgen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Olburgen moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (7225) om een erkend deskundige in Olburgen op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle actuele informatie van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Olburgen bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het label inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 en €425,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Olburgen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Rha, Baak, Steenderen, Almen en Harfsen. De kosten hangen af van meerdere variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Tariefschatting
Studio/Appartement55 m2€ 180,00
Rijtjeswoning110 m2€ 202,00
Geschakelde woning145 m2€ 276,00
Losse woning190 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Olburgen.

Energieadviseurs in Olburgen vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment contacteer je een erkend deskundige energielabel Olburgen. De website om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vind je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Bouwkundig rapport.

Belangrijk: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Olburgen

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Olburgen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1967 – 1974HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1931Isoleren van de gehele woning.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3500 – €53001005 m3€734
Vloerisolatie€1100 – €3000315 m3€230
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100875 m3€639
HR++ glas€1700 – €2800395 m3€288,35
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-olburgen-7225

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel hypotheek.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Olburgen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bronckhorst).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen vaak tussen de €190,00 en €390,00. De totale kostprijs hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Olburgen is het voordeligst te realiseren door verscheidene adviseurs onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (7225) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Olburgen opvragen.

Plaats een reactie