Energielabel Echtenerbrug

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Echtenerbrug? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Echtenerbrug verplicht. Op ons energielabel-platform vind je aanvullende informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Echtenerbrug die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €190,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Echtenerbrug

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Echtenerbrug aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (8539) om een erkend deskundige in Echtenerbrug op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je de belangrijke gegevens van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Echtenerbrug komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het label met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €170,00 & €435,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Echtenerbrug. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Bantega, Echten, Oosterzee, Follega en Eesterga. De definitieve prijzen worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het woningtype (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje80 m2€ 172,00
Tussenwoning130 m2€ 223,00
2-onder-1-kap140 m2€ 290,00
Losse woning200 m2€ 364,00
Prijzen woninglabel Echtenerbrug.

Officiële energieadviseurs in Echtenerbrug vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Echtenerbrug. De officiële website om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel recreatiewoning.

Belangrijk: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Echtenerbrug

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Echtenerbrug kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1966 – 1979Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1950 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €60001025 m3€656
Vloerisolatie€1300 – €3300360 m3€230
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000925 m3€592
HR++ glas€1600 – €2950505 m3€323,2
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-echtenerbrug-8539

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dat kader moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (duurzaam) en gaat verder tot F of G (relatief hoog gebruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Echtenerbrug langs laten komen. Via qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze adviseur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente De Fryske Marren).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De specialist checkt het bouwjaar van het huis, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 – €350,00. De verwachte prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Echtenerbrug kan je doen door vele adviesbedrijven te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je het platform energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (8539) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Echtenerbrug opvragen.

Plaats een reactie