Energielabel Teroele

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Teroele? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het label geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt nuttige mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Teroele verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Teroele die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €105,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Teroele

Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Teroele moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (8524) om een erkend deskundige in Teroele op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Teroele komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 en €380,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Teroele. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Idskenhuizen, Tjerkgaast, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug en Doniaga. De geschatte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, vrijstaand, villa, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlakteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 164,00
Rijtjeswoning130 m2€ 203,00
Hoekwoning155 m2€ 288,00
Villa180 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Teroele.

Erkend deskundige in Teroele vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Teroele. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel hypotheek.

Let op: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Teroele

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Extra comfort in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Teroele kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2000Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1973 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1976Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1929Een moderne HR-ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €5000965 m3€714
Vloerisolatie€1700 – €3500300 m3€222
Spouwmuurisolatie€1000 – €2000865 m3€640
HR++ glas€1600 – €2550445 m3€329,3
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-teroele-8524

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen, horeca, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel A / A++.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot de slechtste label F/G (slecht voor het milieu).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Teroele laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze inspecteur komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De deskundige stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente De Fryske Marren).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert checkt de bouwperiode, het type gebouw, grootte van de woning en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €160,00 & €375,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Teroele kan je goedkoper doen door verscheidene leveranciers onder elkaar te zetten die werken in de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (8524) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Teroele opvragen.

Plaats een reactie