Energielabel Herkingen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Herkingen? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het document geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte suggesties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Herkingen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je praktische informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Herkingen die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €105,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Herkingen

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Herkingen kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (3249) om een erkend deskundige in Herkingen te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Herkingen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 en €415,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Herkingen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Melissant, Dirksland, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge en Stad aan ’t Haringvliet. De offerte prijzen hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningWoonoppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement50 m2€ 167,00
Tussenwoning110 m2€ 212,00
Geschakeld huis145 m2€ 282,00
Vrijstaand185 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Herkingen.

Deskundige energieadviseurs in Herkingen vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Herkingen. Het platform om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier kan je garanderen dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over B energielabel.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Herkingen

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Extra comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Herkingen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1974 – 1982Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1933Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand bieden wij de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijzenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €54001175 m3€870
Vloerisolatie€1400 – €3900430 m3€318
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350865 m3€640
HR++ glas€1800 – €2700410 m3€303,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Kies voor zonnepanelen

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5400 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-herkingen-3249

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportfaciliteiten, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals bibliotheken. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over G energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal zuinig) tot en met de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Herkingen bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een adviseur zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Deze persoon komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Goeree-Overflakkee).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur inspecteert de leeftijd van de woning, het soort huis, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €155,00 & €450,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Herkingen is het voordeligst te realiseren door vele aanbieders te vergelijken die diensten leveren in de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (3249) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Herkingen opvragen.

Plaats een reactie