Energielabel Lellens

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lellens? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel vertelt hoe zuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Lellens verplicht. Op deze pagina ontdek je praktische info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Lellens die jouw woning opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €105,00 en €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lellens

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Lellens kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9794) om een erkend deskundige in Lellens op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een adviseur en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Lellens rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het document incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 & €355,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lellens. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Winneweer, Ten Post, Ten Boer, Zuidwolde en Adorp. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningM2 woonruimtePrijsindicatie
Klein appartement60 m2€ 171,00
Rijtjeshuis120 m2€ 205,00
Geschakelde woning150 m2€ 286,00
Villa190 m2€ 351,00
Geschatte kosten woninglabel Lellens.

Bevoegde energieadviseurs in Lellens vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Lellens. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel C.

Belangrijk: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Lellens

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Lellens kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2000HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1985Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1970 – 1977Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1925HR-ketel en isolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand bekijk je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €57001090 m3€741
Vloerisolatie€1600 – €3500255 m3€173
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250855 m3€581
HR++ glas€1700 – €2750420 m3€285,6
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4300 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-lellens-9794

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en openbare gebouwen zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (zuinig) tot en met F / G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Lellens thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en neemt de woning op. De adviseur maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Groningen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een specialist houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, oppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €160,00 en €435,00. De investering hangt af van het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lellens kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal adviesbedrijven onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in en rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (9794) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Lellens opvragen.

Plaats een reactie