Energielabel Onnen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Onnen? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft belangrijke verbeterpunten om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Onnen verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je uitgebreide informatie over het regelen en aanvragen van een label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Onnen die jouw hele huis bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €140,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Onnen

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Onnen moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (9755) om een erkend deskundige in Onnen te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante gegevens van de woning hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Onnen stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het document met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 & €390,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Onnen. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Haren, Matsloot, Vriescheloo, Wedde en Blijham. De totale tarieven hangen af van verscheidene factoren.

 1. Hoe groot het huis is (villa, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimtePrijsindicatie
Klein appartement65 m2€ 171,00
Rijtjeswoning120 m2€ 212,00
Hoekwoning160 m2€ 272,00
Villa185 m2€ 356,00
Prijzen woninglabel Onnen.

Bekwame energieadviseurs in Onnen vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Onnen. De website om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vind je bekwame vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je direct een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energie-Index.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Onnen

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Onnen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2022Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2007Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1975 – 1985Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1976Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1948 – 1965Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1931Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €57001025 m3€677
Vloerisolatie€1100 – €3900390 m3€257
Spouwmuurisolatie€1450 – €2000790 m3€521
HR++ glas€1900 – €2750355 m3€234,3
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-onnen-9755

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsgebouwen, hotels, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energieadviseur.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en loopt op tot F en G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Onnen laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Groningen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert checkt de leeftijd van de woning, het type woning, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als type glas, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €190,00 en €440,00. De definitieve prijs hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Onnen kan je doen door enkele leveranciers te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (9755) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Onnen opvragen.

Plaats een reactie