Energielabel Vriescheloo

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vriescheloo? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont handige mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Vriescheloo verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je praktische informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Vriescheloo die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vriescheloo

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Vriescheloo regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (9699) om een erkend deskundige in Vriescheloo te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Vriescheloo kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van de energie index met daarin uitleg en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 – €360,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Vriescheloo. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Wedde, Blijham, Oudeschans, Bellingwolde en Bad Nieuweschans. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende onderdelen.

 1. Type woning (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningM2 woonoppervlakteTariefschatting
Appartementje50 m2€ 175,00
Tussenwoning115 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 283,00
Losse woning190 m2€ 375,00
Geschatte kosten woninglabel Vriescheloo.

Bekwame energieadviseurs in Vriescheloo vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Vriescheloo. De officiële website om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo weet je zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energieprestatiecertificaat.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Vriescheloo

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Vriescheloo kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2022Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1986 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1984De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1969 – 1978Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1927Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3600 – €53001010 m3€747
Vloerisolatie€1600 – €4000375 m3€278
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000775 m3€574
HR++ glas€1500 – €2950340 m3€251,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-vriescheloo-9699

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, restaurants, en openbare gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel zuinig) tot G (hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Vriescheloo bij je thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Westerwolde).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, de grootte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €375,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vriescheloo kun jij het beste doen door meerdere leveranciers te vergelijken die actief zijn in de provincie Groningen.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (9699) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Vriescheloo opvragen.

Plaats een reactie