Energielabel De Krim

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Krim? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het document geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke suggesties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in De Krim verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je aanvullende informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Vroeger kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in De Krim die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €160,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Krim

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in De Krim kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (7781) om een erkend deskundige in De Krim op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een adviseur en maak een afspraak. Het is handig als je alle relevante informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in De Krim bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het certificaat met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 en €370,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige De Krim. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Holthone, Loozen, Schuinesloot, Slagharen en Lutten. De definitieve tarieven worden berekend middels meerdere aspecten.

 1. Hoe groot het huis is (twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningWoonoppervlakteKostprijs
Appartementje50 m2€ 173,00
Tussenwoning110 m2€ 202,00
2-onder-1-kap145 m2€ 272,00
Losse woning190 m2€ 371,00
Actuele kosten woninglabel De Krim.

Officiële energieadviseurs in De Krim vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel De Krim. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel C.

Belangrijk: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning De Krim

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan allerlei subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in De Krim kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1997 – 2009Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1935Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een aangename leefomgeving. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €5000815 m3€530
Vloerisolatie€1000 – €3900335 m3€218
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350925 m3€601
HR++ glas€1650 – €2900370 m3€240,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-de-krim-7781

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, retailpanden, en openbare panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel recreatiewoning.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A/B (duurzaam) tot label G (hoog energieverbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in De Krim bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De adviseur kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Hardenberg).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige kijkt naar het bouwjaar, het type gebouw, de grootte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €130,00 – €410,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Krim is het voordeligst te realiseren door verschillende adviseurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (7781) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis De Krim opvragen.

Plaats een reactie