Energielabel Lutten

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lutten? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document indiceert hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Lutten verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Lutten die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €190,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lutten

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Lutten kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (7775) om een erkend deskundige in Lutten op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Lutten berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 en €395,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lutten. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Zandpol, Schoonebeek en Stieltjeskanaal. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende factoren.

 1. Het soort huis (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningGroottePrijzen
Studio/Appartement55 m2€ 183,00
Rijtjeswoning125 m2€ 220,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 276,00
Losse woning190 m2€ 375,00
Gemiddelde kosten woninglabel Lutten.

Erkend deskundige in Lutten vergelijken

Goedkoop en snel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Lutten. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database tref je deskundige vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel berekenen.

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Lutten

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan allerlei subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Lutten kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1965 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1929Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je meer wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €53001195 m3€848
Vloerisolatie€2000 – €3200310 m3€220
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200900 m3€639
HR++ glas€1850 – €2800345 m3€244,95
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-lutten-7775

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel C.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) en loopt op tot label G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Lutten uitnodigen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Hardenberg).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een inspecteur checkt het bouwjaar van de woning, het type gebouw, woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €175,00 – €405,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lutten kan je goedkoper doen door enkele adviseurs naast elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (7775) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Lutten opvragen.

Plaats een reactie