Energielabel Nieuw-Schoonebeek

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw-Schoonebeek? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en geeft concrete verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nieuw-Schoonebeek verplicht. Op deze website ontdek je actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Nieuw-Schoonebeek die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €190,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw-Schoonebeek

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij het voordelig energielabel in Nieuw-Schoonebeek moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (7766) om een erkend deskundige in Nieuw-Schoonebeek op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energie-expert en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Nieuw-Schoonebeek berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie sturen ze een PDF op van het label met daarbij de specificaties en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €105,00 en €390,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nieuw-Schoonebeek. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Weiteveen, Zandpol, Schoonebeek, Stieltjeskanaal en Dalerveen. De totale kosten worden berekend middels verschillende aspecten.

 1. Het soort huis (vrijstaand, villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeAantal m2Onkosten
Appartementje60 m2€ 169,00
Tussenwoning125 m2€ 211,00
Geschakeld huis165 m2€ 291,00
Villa195 m2€ 374,00
Actuele kosten woninglabel Nieuw-Schoonebeek.

Toonaangevende energieadviseurs in Nieuw-Schoonebeek vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nieuw-Schoonebeek. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar vind je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning optimaliseren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel verbeteren.

Tips: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuw-Schoonebeek

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Nieuw-Schoonebeek kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1977Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1948 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1934Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Zo dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bekijk je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €56001190 m3€833
Vloerisolatie€1000 – €3200305 m3€214
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200895 m3€627
HR++ glas€1900 – €2600340 m3€238
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-nieuw-schoonebeek-7766

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, restaurants, en openbare panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat kader moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel B.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Nieuw-Schoonebeek bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze vakman komt bij je thuis en neemt de woning op. De adviseur stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Emmen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist onderzoekt het bouwjaar, woningtype, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 – €410,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw-Schoonebeek is het voordeligst te realiseren door verscheidene aanbieders onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (7766) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Nieuw-Schoonebeek opvragen.

Plaats een reactie