Energielabel Gersloot

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gersloot? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en biedt belangrijke suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Gersloot verplicht. Op deze pagina ontdek je praktische info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Gersloot die de woning ter plaatse opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €140,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gersloot

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Gersloot regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8457) om een erkend deskundige in Gersloot te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een energie-expert en plan een afspraak in. Het is handig als je de belangrijke informatie van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Gersloot komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €180,00 en €445,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Gersloot. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in De Knipe, Katlijk, Mildam, Oranjewoud en Nieuweschoot. De kosten worden berekend middels de volgende onderdelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningOppervlakteKosten
Appartement65 m2€ 165,00
Rijtjeshuis110 m2€ 212,00
Geschakelde woning155 m2€ 280,00
Losse woning190 m2€ 368,00
Prijzen woninglabel Gersloot.

Gecertificeerde energieadviseurs in Gersloot vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Gersloot. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van erkend deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel E.

Tip: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Gersloot

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden veel subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Gersloot kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1998 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 2001Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1968 – 1977Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1935Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder tref je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €57001135 m3€806
Vloerisolatie€1600 – €3900265 m3€188
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250915 m3€650
HR++ glas€1500 – €2700425 m3€301,75
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4800 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-gersloot-8457

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, pensions, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat geval moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Energie besparen.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) en loopt op tot de rode labels F en G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Gersloot thuis laten komen. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De specialist komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Heerenveen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een expert inspecteert het bouwjaar, het type woning, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €170,00 – €400,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gersloot kan je doen door velerlei energieadviseur te benaderen die hun dienst aanbieden in de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (8457) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Gersloot opvragen.

Plaats een reactie