Energielabel Oudeschoot

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oudeschoot? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het label toont hoe zuinig jouw woning is en biedt handige suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Oudeschoot verplicht. Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F en G (erg onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Oudeschoot die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €185,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oudeschoot

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een bevoegde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Oudeschoot kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (8451) om een erkend deskundige in Oudeschoot op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oudeschoot berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van de energie index incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €130,00 en €350,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oudeschoot. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Terband, Oude Willem, Wateren, Zorgvlied en Donkerbroek. De offerte kosten hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement70 m2€ 181,00
Tussenwoning130 m2€ 219,00
2-onder-1-kap165 m2€ 278,00
Losse woning175 m2€ 354,00
Prijzen woninglabel Oudeschoot.

Deskundige energieadviseurs in Oudeschoot vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Oudeschoot. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde experts (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel check.

Tip: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Oudeschoot

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Oudeschoot kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2009De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1972 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1927Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezond binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3700 – €53001105 m3€718
Vloerisolatie€2000 – €3400235 m3€153
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450885 m3€575
HR++ glas€1600 – €2750395 m3€256,75
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-oudeschoot-8451

Energielabel voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel D.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot F / G (hoog energieverbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Oudeschoot thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze specialist bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Heerenveen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, oppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €155,00 & €420,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oudeschoot is over het algemeen gunstiger door enkele energiedeskundigen te gaan vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (8451) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Oudeschoot opvragen.

Plaats een reactie