Energielabel Oude Willem

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oude Willem? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont concrete suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Oude Willem verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Oude Willem die de woning komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oude Willem

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Oude Willem regelt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (8439) om een erkend deskundige in Oude Willem op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Informeer bij een specialist en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Oude Willem komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel komen uit tussen de €190,00 en €365,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oude Willem. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Wateren, Zorgvlied, Donkerbroek, Waskemeer en Haulerwijk. De tarieven hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonruimteTariefschatting
Studio/Appartement55 m2€ 164,00
Rijtjeswoning110 m2€ 201,00
Hoekwoning145 m2€ 290,00
Villa175 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Oude Willem.

Erkend deskundige in Oude Willem vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oude Willem. Het platform om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verbeteren.

Adviezen: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Oude Willem

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Oude Willem kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2003Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1981Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1977Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1930HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en heb je een gezond leefklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna spot je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€4000 – €59001095 m3€810
Vloerisolatie€1100 – €3300425 m3€315
Spouwmuurisolatie€1350 – €2500875 m3€648
HR++ glas€1800 – €2600385 m3€284,9
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-oude-willem-8439

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel B.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Oude Willem laten langskomen. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een vakman bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Deze specialist berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Westerveld).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €145,00 – €350,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oude Willem is over het algemeen gunstiger door enkele energieadviseur te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (8439) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Oude Willem opvragen.

Plaats een reactie