Energielabel Delden

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Delden? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Delden verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je nuttige info over het aanvragen van een nieuw label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Delden die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €110,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Delden

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand lees je hoe jij het voordelig energielabel in Delden kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7491) om een erkend deskundige in Delden te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-expert en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle relevante informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Delden beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €145,00 & €375,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Delden. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Diepenheim, Markelo, Goor, Enter en Zuna. De definitieve prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende factoren.

 1. Het soort woning (villa, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Soort woningM2 woonruimteKostprijs
Klein appartement55 m2€ 183,00
Rijtjeswoning125 m2€ 217,00
Geschakeld huis155 m2€ 285,00
Losse woning190 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Delden.

De beste energieadviseurs in Delden vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Delden. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Verplichting energielabel.

Noot: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Delden

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt verscheidene subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Delden kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1978Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1933Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder spot je de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €6000845 m3€566
Vloerisolatie€2000 – €3500360 m3€241
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100835 m3€559
HR++ glas€1550 – €2750425 m3€284,75
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-delden-7491

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) tot en met G (vervuilend).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Delden laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hof van Twente).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De expert inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €125,00 & €445,00. De verwachte prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Delden kan je goedkoper doen door veel energiedeskundigen te benaderen die werkzaam zijn rondom de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7491) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Delden opvragen.

Plaats een reactie