Energielabel Goor

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Goor? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont praktische maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Goor verplicht. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (niet duurzaam).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Goor die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Goor

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Goor kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7471) om een erkend deskundige in Goor te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je alle actuele gegevens van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Goor rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met alle resultaten en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €125,00 – €385,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Goor. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Enter, Zuna, Rijssen, Holten en Haarle. De offerte prijzen komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. Het woningtype (appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisM2 woonoppervlakteKosten
Appartement60 m2€ 174,00
Tussenwoning125 m2€ 220,00
Hoekwoning160 m2€ 280,00
Vrijstaand185 m2€ 372,00
Kostenoverzicht woninglabel Goor.

Energieadviseurs in Goor vergelijken

Deze week het definitieve energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Goor. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vind je officiële adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijfspand.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Goor

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden verschillende subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Goor is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1985Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1968 – 1975Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1940Nieuwe ketel en isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangename warme woning. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand bieden wij de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5300830 m3€531
Vloerisolatie€1200 – €3400345 m3€221
Spouwmuurisolatie€1500 – €2500820 m3€525
HR++ glas€1700 – €2800410 m3€262,4
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-goor-7471

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In die situaties moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Voorlopig energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) en gaat door tot label G (minder energiezuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Goor bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De inspecteur komt bij je thuis en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Hof van Twente).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen tussen de €100,00 en €350,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Goor doe je door velerlei energieadviseur te vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (7471) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Goor opvragen.

Plaats een reactie