Energielabel Holten

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Holten? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Holten verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je actuele info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Holten die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €195,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Holten

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Holten kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (7451) om een erkend deskundige in Holten op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle relevante informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Holten komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 & €445,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Holten. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Haarle, Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen en Okkenbroek. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels de volgende zaken.

 1. Het type woning (vrijstaand, villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningWoonoppervlakteTarieven
Appartementje50 m2€ 176,00
Rijtjeshuis125 m2€ 212,00
2-onder-1-kap140 m2€ 273,00
Losse woning180 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Holten.

Toonaangevende energieadviseurs in Holten vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Holten. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je officiële specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over E energielabel.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Holten

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan verschillende subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Holten kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2005Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1985 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1981Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1976Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1943Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en krijg je meer wooncomfort. Waar je moet beginnen hangt af van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5300810 m3€575
Vloerisolatie€1600 – €3600325 m3€231
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200800 m3€568
HR++ glas€1600 – €2900390 m3€276,9
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-holten-7451

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkelcentrums, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Holten langs laten komen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De inspecteur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Rijssen-Holten).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert kijkt naar de bouwperiode, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €155,00 – €350,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Holten kan je goedkoper doen door velerlei energiedeskundigen te contacteren die opereren in de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor ga je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (7451) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Holten opvragen.

Plaats een reactie