Energielabel Rijssen-Holten

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rijssen-Holten? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het document geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rijssen-Holten verplicht. Op deze website ontdek je alle benodigde informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F en G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Rijssen-Holten die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €115,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rijssen-Holten

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Rijssen-Holten moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (7461) om een erkend deskundige in Rijssen-Holten te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Rijssen-Holten rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €140,00 – €365,00. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rijssen-Holten. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn en Lochem. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene factoren.

 1. Categorie woning (hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 184,00
Rijtjeswoning125 m2€ 219,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 280,00
Losse woning185 m2€ 368,00
Geschatte kosten woninglabel Rijssen-Holten.

Bekwame energieadviseurs in Rijssen-Holten vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Rijssen-Holten. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundig rapport.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rijssen-Holten

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Rijssen-Holten kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2001Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1973 – 1983Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1976Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1943Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een prettig binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder spot je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijzenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €51001045 m3€711
Vloerisolatie€1300 – €3900260 m3€177
Spouwmuurisolatie€1150 – €2200770 m3€524
HR++ glas€1550 – €2900385 m3€262
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4800 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-rijssen-holten-7461

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, onderwijspanden, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? In die situaties moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel voor bedrijven.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) tot en met F / G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Rijssen-Holten uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze vakman komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze expert berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Rijssen-Holten).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige onderzoekt de leeftijd van de woning, het type huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €175,00 en €350,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rijssen-Holten is het voordeligst te realiseren door verscheidene aanbieders naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (7461) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Rijssen-Holten opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie