Energielabel Nieuw Namen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuw Namen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nieuw Namen verplicht. Op deze pagina lees je actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Nieuw Namen die jouw huis opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €125,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuw Namen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Nieuw Namen moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (4568) om een erkend deskundige in Nieuw Namen te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een energiedeskundige en maak een afspraak. Zorg dat je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nieuw Namen komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het informatielabel met een toelichting en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 en €370,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Nieuw Namen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen en Westdorpe. De definitieve kosten wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningGrootteKostprijs
Appartement65 m2€ 174,00
Tussenwoning125 m2€ 204,00
Geschakeld huis165 m2€ 285,00
Villa190 m2€ 367,00
Prijzen woninglabel Nieuw Namen.

De beste energieadviseurs in Nieuw Namen vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nieuw Namen. Het portaal om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je bekwame vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over F energielabel.

Tip: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuw Namen

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Nieuw Namen kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1998 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1988 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1976 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1942Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een gezond klimaat in huis. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand doorzoek je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€4000 – €5700975 m3€702
Vloerisolatie€2000 – €3900250 m3€180
Spouwmuurisolatie€1200 – €2250860 m3€619
HR++ glas€1550 – €2650325 m3€234
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4400 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nieuw-namen-4568

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energiemaatschappijen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en loopt op tot F / G (zeer onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Nieuw Namen thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze inspecteur bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De deskundige komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Hulst).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman analyseert het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 – €390,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuw Namen kan je goedkoper doen door veel adviseurs te benaderen die opereren binnen de provincie Zeeland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (4568) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Nieuw Namen opvragen.

Plaats een reactie