Energielabel Spierdijk

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Spierdijk? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische maatregelen om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Spierdijk verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je nuttige informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Spierdijk die de woning komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €125,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Spierdijk

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder check je hoe je een voordelig energielabel in Spierdijk moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1642) om een erkend deskundige in Spierdijk te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Spierdijk maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het document met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 en €410,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Spierdijk. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Schermerhorn, Scharwoude, Avenhorn, Oudendijk en Andijk. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere factoren.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie huisM2 woonoppervlaktePrijzen
Appartement55 m2€ 169,00
Rijtjeswoning105 m2€ 202,00
Geschakeld huis140 m2€ 270,00
Vrijstaand190 m2€ 371,00
Prijzen woninglabel Spierdijk.

Gecertificeerde energieadviseurs in Spierdijk vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Spierdijk. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van bevoegde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel lening.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Spierdijk

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Spierdijk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2007Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1983Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1969 – 1977Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1940Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van meer wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In ons overzicht hieronder tref je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijsGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5800835 m3€534
Vloerisolatie€1300 – €3500280 m3€179
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000855 m3€547
HR++ glas€1800 – €2550335 m3€214,4
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-spierdijk-1642

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, warenhuizen, en openbare gebouwen zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over A energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en loopt op tot F en G (zeer onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Spierdijk thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze expert komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Koggenland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur houdt rekening met de bouwperiode, het soort gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €180,00 – €385,00. De verwachte prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Spierdijk kan je doen door veel energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die actief zijn in en rondom de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (1642) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Spierdijk opvragen.

Plaats een reactie