Energielabel Reduzum

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Reduzum? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Reduzum verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je nuttige info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Reduzum die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €145,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Reduzum

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Reduzum kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (9008) om een erkend deskundige in Reduzum te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Reduzum bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €450,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Reduzum. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Idaerd, Eagum, Wergea, Warstiens en Warten. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door velerlei onderdelen.

 1. Type woning (tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlakteKosten
Appartementje60 m2€ 162,00
Rijtjeswoning120 m2€ 217,00
2-onder-1-kap155 m2€ 270,00
Vrijstaand180 m2€ 355,00
Actuele kosten woninglabel Reduzum.

Officiële energieadviseurs in Reduzum vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Reduzum. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register vind je bekwame experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voorlopig energielabel.

Advies: Op de website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Reduzum

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Reduzum kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 1999Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1972 – 1982Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1970 – 1979Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1940Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bieden wij de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3700 – €5400945 m3€633
Vloerisolatie€1300 – €3000290 m3€194
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100800 m3€536
HR++ glas€1900 – €2700375 m3€251,25
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-reduzum-9008

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, showrooms, en publieke panden zoals een stadion. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Bouwkundig rapport.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer zuinig) en loopt op tot F / G (rood, hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Reduzum thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze expert berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Leeuwarden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een expert checkt de leeftijd van de woning, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €130,00 – €410,00. De verwachte prijs ligt aan het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Reduzum is het voordeligst te realiseren door verschillende energieadviseur te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Friesland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor surf je naar Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9008) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Reduzum opvragen.

Plaats een reactie