Energielabel Loon op Zand

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Loon op Zand? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Loon op Zand verplicht. Op deze pagina ontdek je aanvullende informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Loon op Zand die jouw huis helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €165,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Loon op Zand

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Loon op Zand kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (5175) om een erkend deskundige in Loon op Zand te traceren.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Loon op Zand komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het document met daarbij de specificaties en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 – €420,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Loon op Zand. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek. De geschatte kosten komen tot stand door verscheidene factoren.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonoppervlakteTariefschatting
Klein appartement75 m2€ 175,00
Tussenwoning105 m2€ 215,00
Geschakeld huis155 m2€ 272,00
Villa200 m2€ 354,00
Actuele kosten woninglabel Loon op Zand.

Erkend deskundige in Loon op Zand vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Loon op Zand. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel berekenen.

Tips: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Loon op Zand

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Loon op Zand kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1986 – 2000Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1980Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1967 – 1978Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1946 – 1965Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1944Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna doorzoek je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesKostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €5100925 m3€675
Vloerisolatie€1900 – €3900335 m3€245
Spouwmuurisolatie€1000 – €2100815 m3€595
HR++ glas€2000 – €2800505 m3€369
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-loon-op-zand-5175

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, horeca, en openbare gebouwen zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat geval moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Boete energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) tot label G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Loon op Zand bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De expert komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Loon op Zand).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, oppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €165,00 & €375,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Loon op Zand kan je goedkoper doen door lokale energie-inspecteurs te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (5175) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Loon op Zand opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie