Energielabel Kaatsheuvel

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kaatsheuvel? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en toont praktische maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Kaatsheuvel verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Kaatsheuvel die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €125,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kaatsheuvel

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder check je hoe jij het voordelig energielabel in Kaatsheuvel regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (5171) om een erkend deskundige in Kaatsheuvel op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Kaatsheuvel beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met alle resultaten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €165,00 en €350,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kaatsheuvel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout en Drunen. De geschatte tarieven komen tot stand door meerdere aspecten.

 1. Soort woning (tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeOppervlaktePrijzen
Studio/Appartement65 m2€ 178,00
Rijtjeshuis110 m2€ 224,00
Geschakelde woning165 m2€ 292,00
Villa190 m2€ 369,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kaatsheuvel.

Toonaangevende energieadviseurs in Kaatsheuvel vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Kaatsheuvel. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database vind je officiële adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanpassen.

Tips: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Kaatsheuvel

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Kaatsheuvel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1980Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1975Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1932Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezond binnenklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema vind je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Type isolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €60001085 m3€705
Vloerisolatie€1200 – €3800365 m3€237
Spouwmuurisolatie€1150 – €2400805 m3€523
HR++ glas€1850 – €2800410 m3€266,5
Tarieven en besparingen bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5500 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-kaatsheuvel-5171

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, winkelcentra, en publieke panden zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over B energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en gaat door tot de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een officiële energiedeskundige in Kaatsheuvel langs laten komen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Loon op Zand).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een adviseur houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €160,00 & €425,00. De investering heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kaatsheuvel kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energiebedrijven onder elkaar te zetten die werken rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5171) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Kaatsheuvel opvragen.

Plaats een reactie