Energielabel Waspik

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Waspik? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Waspik verplicht. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw label. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Waspik die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €110,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Waspik

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Waspik kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (5165) om een erkend deskundige in Waspik te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Waspik rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €105,00 en €440,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Waspik. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout, Drunen en Riel. De uiteindelijke tarieven hangen af van een aantal factoren.

 1. Het soort huis (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlakteTarieven
Appartement60 m2€ 181,00
Tussenwoning125 m2€ 204,00
Hoekwoning165 m2€ 270,00
Vrijstaand185 m2€ 356,00
Prijzen woninglabel Waspik.

Energieadviseurs in Waspik vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Waspik. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database vind je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel lening.

Noot: Op de website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Waspik

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Waspik is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2004Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2001Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1974 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1934Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van meer woonplezier. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand vind je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3300 – €52001080 m3€691
Vloerisolatie€1900 – €3900360 m3€230
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400800 m3€512
HR++ glas€1750 – €2650405 m3€259,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4400 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-waspik-5165

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? Op dat moment moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over A energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (erg zuinig) en gaat door tot F / G (hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Waspik bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een inspecteur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Waalwijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur kijkt naar het bouwjaar, het soort huis, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €130,00 – €370,00. De definitieve prijs heeft te maken met het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Waspik kan je goedkoper doen door velerlei leveranciers naast elkaar te zetten die diensten leveren in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (5165) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Waspik opvragen.

Plaats een reactie