Energielabel De Moer

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Moer? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige opties om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in De Moer verplicht. Op deze pagina ontdek je nuttige info over hoe je het certificaat aanvraagt. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • Vroeger kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in De Moer die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Moer

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze expert komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het volgende overzicht vind je precies hoe je het voordelig energielabel in De Moer moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (5176) om een erkend deskundige in De Moer te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een deskundige en maak een afspraak. Het is handig als je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in De Moer beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het document met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen tussen de €195,00 en €435,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige De Moer. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle en Elshout. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Categorie woning (vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningAantal m2Prijzen
Klein appartement60 m2€ 160,00
Rijtjeswoning110 m2€ 206,00
Geschakeld huis150 m2€ 284,00
Villa190 m2€ 356,00
Prijzen woninglabel De Moer.

Toonaangevende energieadviseurs in De Moer vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel De Moer. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel calculeren.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning De Moer

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan verscheidene subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in De Moer kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1998 – 2004Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1976Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1932Vloer, dak en muren isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning verloren gaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder doorzoek je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €53001090 m3€719
Vloerisolatie€1700 – €3500370 m3€244
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300810 m3€535
HR++ glas€1650 – €2850415 m3€273,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-de-moer-5176

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, retailpanden, en publieke panden zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dit scenario moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over C energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in De Moer laten langskomen. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De vakman komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. Hij of zij komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Loon op Zand).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel schommelen tussen de €155,00 & €390,00. De prijsindicatie wordt bepaald door type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Moer is over het algemeen gunstiger door velerlei energieadviseur naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (5176) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Zoek het snel uit: energielabel huis De Moer opvragen.

Plaats een reactie