Energielabel Ammerzoden

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ammerzoden? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ammerzoden verplicht. Op ons energielabel-platform vind je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Ammerzoden die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ammerzoden

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Ammerzoden moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (5324) om een erkend deskundige in Ammerzoden te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ammerzoden stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 – €450,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Ammerzoden. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Hedel, Bern, Nederhemert, Delwijnen en Kerkwijk. De offerte prijzen hangen af van een aantal aspecten.

 1. Het soort huis (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonoppervlakteKosten
Appartementje60 m2€ 171,00
Tussenwoning110 m2€ 214,00
Geschakeld huis140 m2€ 292,00
Vrijstaand175 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Ammerzoden.

Officiële energieadviseurs in Ammerzoden vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Ammerzoden. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is CentraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel check.

Adviezen: Op de website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Ammerzoden

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt royale subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Ammerzoden kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 2000HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1984Het isoleren van cv leidingen.
Label E1967 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1926Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte verloren gaat. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een prettig leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder vind je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieInvesteringGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €5000830 m3€606
Vloerisolatie€1900 – €3600315 m3€230
Spouwmuurisolatie€1300 – €2300955 m3€697
HR++ glas€1700 – €2600345 m3€251,85
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ammerzoden-5324

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, winkels, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel D.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) tot G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Ammerzoden thuis laten komen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De expert komt langs en neemt de woning op. De deskundige komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Maasdriel).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert onderzoekt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, de grootte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €420,00. De definitieve prijs hangt af van de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ammerzoden kan jij doorgaans het meest voordelig doen door vele energieadviseur onder elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (5324) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Ammerzoden opvragen.

Plaats een reactie