Energielabel Nederhemert

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nederhemert? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont belangrijke maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Nederhemert verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (laag verbruik) t/m F & G (vervuilend).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Nederhemert die jouw woning helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €120,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nederhemert

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze deskundige komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Nederhemert kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (5317) om een erkend deskundige in Nederhemert te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een specialist en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nederhemert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €190,00 & €425,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nederhemert. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal en Gameren. De definitieve tarieven worden berekend middels meerdere variabelen.

 1. Categorie huis (appartement, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisWoonruimte (m2)Onkosten
Klein appartement60 m2€ 174,00
Rijtjeswoning105 m2€ 207,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 272,00
Villa195 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Nederhemert.

Officiële energieadviseurs in Nederhemert vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nederhemert. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier tref je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel hypotheek.

Let op: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Nederhemert

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Nederhemert kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1968 – 1974Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1925Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een gezonde leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Manier van isolerenOnkostenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5500815 m3€571
Vloerisolatie€1400 – €3100300 m3€210
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150940 m3€658
HR++ glas€1650 – €2900330 m3€231
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-nederhemert-5317

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportgebouwen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Dan moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot label G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Nederhemert bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een expert komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Zaltbommel).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als type glas, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €385,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nederhemert is over het algemeen gunstiger door veel aanbieders te vergelijken die actief zijn binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (5317) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Nederhemert opvragen.

Plaats een reactie