Energielabel Nieuwaal

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwaal? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont handige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nieuwaal verplicht. Op dit informatieplatform vind je uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Nieuwaal die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 – €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwaal

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze expert komt langs en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Nieuwaal kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (5313) om een erkend deskundige in Nieuwaal te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Nieuwaal komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €115,00 & €390,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Nieuwaal. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Gameren, Aalst, Poederoijen, Brakel en Zuilichem. De kosten kunnen berekend worden d.m.v. de volgende factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningWoonoppervlakteKostprijs
Appartement75 m2€ 180,00
Tussenwoning120 m2€ 201,00
Geschakeld huis155 m2€ 286,00
Losse woning195 m2€ 363,00
Gemiddelde kosten woninglabel Nieuwaal.

Bevoegde energieadviseurs in Nieuwaal vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Nieuwaal. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register doorzoek je bevoegde experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninglabel kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel aanvragen.

Tip: Op de website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Nieuwaal

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden interessante subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Nieuwaal kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1981Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1931Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimale leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €51001200 m3€792
Vloerisolatie€1200 – €3400280 m3€185
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100920 m3€607
HR++ glas€1650 – €2600525 m3€346,5
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-nieuwaal-5313

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sporthallen, pensions, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? Op dat moment moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verbeteren.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat verder tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Nieuwaal laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De inspecteur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. De deskundige berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Zaltbommel).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, woonoppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €170,00 & €435,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwaal kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal aanbieders te gaan vergelijken die werken binnen de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (5313) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nieuwaal opvragen.

Plaats een reactie