Energielabel Kerkwijk

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Kerkwijk? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk laat zien hoe zuinig jouw woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Kerkwijk verplicht. Op deze website bieden wij praktische info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (erg onzuinig).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Kerkwijk die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €190,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kerkwijk

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Kerkwijk moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5315) om een erkend deskundige in Kerkwijk te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Kies een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je de belangrijke details van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Kerkwijk berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €145,00 – €450,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kerkwijk. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Check ook adviseurs in Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst en Poederoijen. De definitieve tarieven worden berekend middels meerdere zaken.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisM2 woonruimteTarieven
Appartement50 m2€ 175,00
Tussenwoning115 m2€ 202,00
Geschakeld huis150 m2€ 273,00
Losse woning190 m2€ 355,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kerkwijk.

Toonaangevende energieadviseurs in Kerkwijk vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Kerkwijk. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier doorzoek je erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Snelste energielabel.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Kerkwijk

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Meer wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Kerkwijk kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1927Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Zo dalen de stookkosten in de winter en krijg je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3400 – €5000805 m3€547
Vloerisolatie€1600 – €4000290 m3€197
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250930 m3€632
HR++ glas€1800 – €3000535 m3€363,8
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-kerkwijk-5315

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteitsgebouwen, hotels, en publieke gebouwen zoals stations. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Energielabel check.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Kerkwijk thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en neemt de woning op. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Zaltbommel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €180,00 & €390,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kerkwijk doe je door een aantal leveranciers onder elkaar te zetten die werken binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (5315) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Kerkwijk opvragen.

Plaats een reactie