Energielabel Medemblik

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Medemblik? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Medemblik verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij nuttige info over het aanvragen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Tot voor kort kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Medemblik die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €185,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Medemblik

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Medemblik regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1671) om een erkend deskundige in Medemblik te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Medemblik bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 & €410,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Medemblik. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland en Zaanstad. De kosten komen tot stand door meerdere zaken.

 1. Het woningtype (tussenwoning, appartement, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonruimte (m2)Onkosten
Studio/Appartement60 m2€ 161,00
Tussenwoning120 m2€ 209,00
Geschakelde woning145 m2€ 289,00
Vrijstaand175 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Medemblik.

Bekwame energieadviseurs in Medemblik vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Medemblik. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je erkend deskundige experts (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je direct een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Boete energielabel.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Medemblik

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Medemblik is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2004Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1983Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1979Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1969Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1930Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna bekijk je de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5100985 m3€650
Vloerisolatie€1100 – €3600380 m3€251
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300920 m3€607
HR++ glas€1950 – €3000400 m3€264
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen installeren

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-medemblik-1671

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, winkelcentrums, en openbare panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? Op dat moment moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met F of G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Medemblik laten komen. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De adviseur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Medemblik).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het gebouw, woningtype, m2 woonruimte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van je energielabel schommelen tussen de €125,00 – €410,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Medemblik doe je door verschillende energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (1671) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Medemblik opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie