Energielabel Schipluiden

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schipluiden? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Schipluiden verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je praktische info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Schipluiden die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €130,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schipluiden

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder lees je hoe je een voordelig energielabel in Schipluiden regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2636) om een erkend deskundige in Schipluiden op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Schipluiden stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 & €370,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Schipluiden. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude en Ter Aar. De totale prijzen komen tot stand door meerdere aspecten.

 1. Het soort huis (villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningGrootteOnkosten
Studio/Appartement55 m2€ 180,00
Rijtjeshuis130 m2€ 213,00
2-onder-1-kap165 m2€ 294,00
Villa200 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Schipluiden.

Alle energieadviseurs in Schipluiden vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Schipluiden. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register vind je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel recreatiewoning.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Schipluiden

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Schipluiden kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2000Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1976 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1976HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1926Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €59001190 m3€869
Vloerisolatie€1600 – €3100240 m3€175
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000760 m3€555
HR++ glas€1650 – €2950450 m3€328,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-schipluiden-2636

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, zwembaden, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Dan moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel geldigheid.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (erg zuinig) en gaat door tot F / G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Schipluiden laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De specialist zal thuis langskomen en neemt de woning op. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Midden-Delfland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €180,00 & €350,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schipluiden is het voordeligst te realiseren door meerdere energiedeskundigen te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (2636) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Schipluiden opvragen.

Plaats een reactie