Energielabel Woubrugge

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Woubrugge? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en geeft handige maatregelen om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Woubrugge verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Woubrugge die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Woubrugge

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Woubrugge kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (2481) om een erkend deskundige in Woubrugge op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een energie-expert en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Woubrugge berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie sturen ze een PDF op van het document met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 – €350,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Woubrugge. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen. De totale tarieven hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, villa, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningOppervlaktePrijzen
Appartement55 m2€ 165,00
Tussenwoning105 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 282,00
Villa200 m2€ 370,00
Geschatte kosten woninglabel Woubrugge.

Officiële energieadviseurs in Woubrugge vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Woubrugge. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Tip: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Woubrugge

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Woubrugge kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2000 – 2009De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1973 – 1983Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1974Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1926Vloer, dak en muren isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Waar je moet starten ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna spot je de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

IsolatiePrijsGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €55001180 m3€838
Vloerisolatie€2000 – €3700430 m3€305
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250750 m3€533
HR++ glas€1700 – €2500440 m3€312,4
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-woubrugge-2481

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, winkels, en openbare panden zoals bibliotheken. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieleveranciers.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (groen label) en gaat door tot F en G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Woubrugge uitnodigen. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De adviseur komt bij je thuis en neemt de woning op. De deskundige berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Kaag en Braassem).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, oppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €195,00 & €365,00. De definitieve prijs hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Woubrugge kun jij het beste doen door veel energie-inspecteurs te gaan vergelijken die opereren rondom de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken check je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (2481) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Woubrugge opvragen.

Plaats een reactie