Energielabel Aarlanderveen

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Aarlanderveen? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete maatregelen om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Aarlanderveen verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Aarlanderveen die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Aarlanderveen

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Aarlanderveen moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (2445) om een erkend deskundige in Aarlanderveen te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Aarlanderveen bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €165,00 en €375,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Aarlanderveen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn en Bodegraven. De offerte prijzen komen tot stand door verschillende variabelen.

 1. De grootte van de woning (appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteTarieven
Klein appartement50 m2€ 173,00
Tussenwoning110 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 287,00
Vrijstaand195 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Aarlanderveen.

Energieadviseurs in Aarlanderveen vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Aarlanderveen. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel B.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Aarlanderveen

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Aarlanderveen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2004Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1973 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1974Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1946 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1930Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand check je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €58001160 m3€777
Vloerisolatie€1200 – €4000410 m3€275
Spouwmuurisolatie€1500 – €2350730 m3€489
HR++ glas€1900 – €2500420 m3€281,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-aarlanderveen-2445

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, scholen, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Dan moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel G.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Aarlanderveen uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. De adviseur stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een expert checkt de leeftijd van de woning, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van het object en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 & €415,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Aarlanderveen doe je door verschillende energieadviseur te contacteren die werkzaam zijn in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (2445) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Aarlanderveen opvragen.

Plaats een reactie