Energielabel Nieuwveen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwveen? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label toont hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Nieuwveen verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Nieuwveen die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €105,00 – €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwveen

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze vakman komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nieuwveen kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2441) om een erkend deskundige in Nieuwveen te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nieuwveen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van de energie index met daarin uitleg en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 en €425,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nieuwveen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Zevenhoven, Noorden, Nieuwerbrug aan den Rijn, Bodegraven en Koudekerk aan den Rijn. De totale kosten komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Categorie woning (vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 176,00
Rijtjeshuis105 m2€ 221,00
Hoekwoning160 m2€ 273,00
Vrijstaand180 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Nieuwveen.

Alle energieadviseurs in Nieuwveen vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Nieuwveen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zo is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel A / A++.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuwveen

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Verhoogt het comfort van de woning: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Nieuwveen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1969 – 1977Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1943Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een gezond binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. De leeftijd van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder vind je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatieKostenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €51001155 m3€762
Vloerisolatie€1600 – €3500405 m3€267
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000725 m3€479
HR++ glas€1800 – €2850415 m3€273,9
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-nieuwveen-2441

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dit scenario moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel F.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot label G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Nieuwveen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een expert zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Nieuwkoop).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur houdt rekening met de bouwperiode, het soort woning, grootte van de woning en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €185,00 & €420,00. De totale kostprijs hangt af van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwveen kan je doen door enkele energiebedrijven te vergelijken die werken binnen de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer de postcode (2441) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Nieuwveen opvragen.

Plaats een reactie