Energielabel Kropswolde

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kropswolde? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Het label geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Kropswolde verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je nuttige info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Kropswolde die bij je thuis komt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €170,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kropswolde

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Kropswolde aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9606) om een erkend deskundige in Kropswolde te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Kropswolde bepaalt het uiteindelijke label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 & €440,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kropswolde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Kiel-Windeweer, Hoogezand, Onstwedde, Vledderveen en Mussel. De tarieven wordt bepaald door verschillende aspecten.

 1. Het type huis (appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningOppervlakteOnkosten
Studio/Appartement65 m2€ 170,00
Tussenwoning105 m2€ 211,00
Hoekwoning155 m2€ 286,00
Losse woning200 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kropswolde.

Officiële energieadviseurs in Kropswolde vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Kropswolde. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energie-Index.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Kropswolde

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Kropswolde kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2022Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2002Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1981De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1965 – 1975Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1951 – 1968Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1932Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatiePrijzenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €60001150 m3€748
Vloerisolatie€1900 – €3900310 m3€202
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150795 m3€517
HR++ glas€2000 – €2550505 m3€328,25
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je zelf genereren met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4700 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-kropswolde-9606

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dat kader moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energieadviseur.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (erg zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Kropswolde langs laten komen. Op de website QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De deskundige komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Midden-Groningen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige bekijkt de bouwperiode, het soort woning, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van jouw woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €180,00 en €385,00. De verwachte prijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kropswolde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene leveranciers naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (9606) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Kropswolde opvragen.

Plaats een reactie