Energielabel Hoogezand

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoogezand? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke maatregelen om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Hoogezand verplicht. Op dit informatieplatform vind je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Hoogezand die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €145,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoogezand

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Hoogezand aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (9601) om een erkend deskundige in Hoogezand op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle benodigde details van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Hoogezand maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het document met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 en €390,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hoogezand. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Onstwedde, Vledderveen, Mussel, Musselkanaal en Exloërveen. De offerte prijzen worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Type woning (appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisOppervlakteKosten
Klein appartement65 m2€ 160,00
Rijtjeshuis105 m2€ 218,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 274,00
Vrijstaand190 m2€ 353,00
Prijzen woninglabel Hoogezand.

Alle energieadviseurs in Hoogezand vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Hoogezand. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Boete zonder energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hoogezand

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Hoogezand kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2004Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1971 – 1985Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1968 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1940Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een gezond wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema bieden wij de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hr ketel.

IsolatieOnkostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €58001140 m3€844
Vloerisolatie€1200 – €3100300 m3€222
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350785 m3€581
HR++ glas€1850 – €2550495 m3€366,3
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4500 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-hoogezand-9601

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, pensions, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dit scenario moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (maximaal zuinig) tot en met de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Hoogezand bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De adviseur stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Midden-Groningen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel schommelen tussen de €170,00 en €410,00. De totale kostprijs heeft te maken met de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoogezand kan je doen door vele energiedeskundigen te contacteren die actief zijn rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (9601) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Hoogezand opvragen.

Plaats een reactie