Energielabel Vledderveen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vledderveen? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Vledderveen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Vledderveen die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €165,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vledderveen

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Vledderveen moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9585) om een erkend deskundige in Vledderveen te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle essentiële informatie van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Vledderveen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat met alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 en €360,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Vledderveen. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Mussel, Musselkanaal, Exloërveen, 1e Exloërmond en 2e Exloërmond. De totale prijzen worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningOppervlaktePrijzen
Appartement55 m2€ 178,00
Tussenwoning100 m2€ 212,00
Geschakeld huis155 m2€ 287,00
Villa195 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Vledderveen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Vledderveen vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Vledderveen. De website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register vergelijk je officiële vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Voorlopig energielabel.

Noot: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Vledderveen

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Vledderveen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2022Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2009De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1968 – 1979Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1931Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de lijst hieronder bieden wij de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €52001130 m3€814
Vloerisolatie€1000 – €4000290 m3€209
Spouwmuurisolatie€1350 – €2150775 m3€558
HR++ glas€1650 – €2750485 m3€349,2
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-vledderveen-9585

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, scholen, pensions, en publieke gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Bouwkundig rapport.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (zeer zuinig) tot en met de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Vledderveen uitnodigen. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De adviseur komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze persoon berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Stadskanaal).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur inspecteert het bouwjaar, het soort gebouw, woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €180,00 – €450,00. De totale kostprijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vledderveen is over het algemeen gunstiger door verschillende adviesbedrijven te gaan vergelijken die werken binnen de provincie Groningen.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (9585) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Vledderveen opvragen.

Plaats een reactie