Energielabel Musselkanaal

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Musselkanaal? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit keurmerk laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Musselkanaal verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (erg onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Musselkanaal die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €165,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Musselkanaal

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Musselkanaal kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (9581) om een erkend deskundige in Musselkanaal te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke informatie van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Musselkanaal maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met alle resultaten en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 & €440,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Musselkanaal. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen en Zandberg. De offerte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene factoren.

 1. Het woningtype (villa, hoekwoning, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisWoonruimte (m2)Kostprijs
Klein appartement70 m2€ 169,00
Tussenwoning130 m2€ 201,00
Hoekwoning140 m2€ 282,00
Losse woning190 m2€ 369,00
Gemiddelde kosten woninglabel Musselkanaal.

De beste energieadviseurs in Musselkanaal vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Musselkanaal. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin tref je bekwame adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Verplichting energielabel.

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Musselkanaal

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Musselkanaal kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2002 – 2009Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 2002Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1970 – 1976Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1942Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema krijg je inzicht in de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €56001120 m3€784
Vloerisolatie€1900 – €3000280 m3€196
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000765 m3€536
HR++ glas€1750 – €2600475 m3€332,5
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-musselkanaal-9581

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? Dan moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot F / G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Musselkanaal laten komen. Middels QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een adviseur komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige berekent het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Stadskanaal).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €140,00 en €425,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Musselkanaal kun jij het beste doen door enkele energiedeskundigen te gaan vergelijken die werken rondom de provincie Groningen.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (9581) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Musselkanaal opvragen.

Plaats een reactie