Energielabel Onstwedde

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Onstwedde? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Onstwedde verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je praktische informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Onstwedde die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Onstwedde

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Onstwedde regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9591) om een erkend deskundige in Onstwedde op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en plan een afspraak in. Het is handig als je alle benodigde details van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Onstwedde maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het keurmerk inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €115,00 en €350,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Onstwedde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Vledderveen, Mussel, Musselkanaal, Exloërveen en 1e Exloërmond. De uiteindelijke tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere aspecten.

 1. Het type woning (appartement, tussenwoning, villa, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningM2 woonruimtePrijzen
Appartementje55 m2€ 178,00
Rijtjeswoning105 m2€ 223,00
Hoekwoning150 m2€ 277,00
Losse woning175 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Onstwedde.

De beste energieadviseurs in Onstwedde vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Onstwedde. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar vergelijk je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energieprestatiecertificaat.

Let op: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Onstwedde

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal leefklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Onstwedde is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1997 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1985 – 2003driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1982Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1969 – 1974Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1947 – 1965Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1935Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

IsolatieTarievenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €56001135 m3€829
Vloerisolatie€1800 – €3200295 m3€215
Spouwmuurisolatie€1400 – €2350780 m3€569
HR++ glas€1750 – €2500490 m3€357,7
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-onstwedde-9591

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot label G (hoog energieverbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Onstwedde vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Stadskanaal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur kijkt naar de bouwperiode, het soort gebouw, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €160,00 en €405,00. De definitieve prijs hangt af van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Onstwedde kan je doen door vele energie-inspecteurs te benaderen die hun dienst aanbieden binnen de provincie Groningen.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor bezoek je www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (9591) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Onstwedde opvragen.

Plaats een reactie