Energielabel Woudbloem

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Woudbloem? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke verbeterpunten om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Woudbloem verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (vervuilend).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Woudbloem die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €185,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Woudbloem

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Woudbloem kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (9618) om een erkend deskundige in Woudbloem op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Tik op een specialist en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Woudbloem maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 en €360,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Woudbloem. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Harkstede, Scharmer, Kolham, Harkstede en Meerstad. De offerte kosten wordt bepaald door verschillende zaken.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningGrootteTarieven
Studio/Appartement70 m2€ 169,00
Tussenwoning120 m2€ 209,00
2-onder-1-kap155 m2€ 279,00
Losse woning175 m2€ 371,00
Kostenoverzicht woninglabel Woudbloem.

Toonaangevende energieadviseurs in Woudbloem vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Woudbloem. Het adres om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vind je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor woningen.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Woudbloem

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Woudbloem kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2022Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2000 – 2009Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1965 – 1975Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1943Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna krijg je inzicht in de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €55001200 m3€768
Vloerisolatie€1900 – €3800360 m3€230
Spouwmuurisolatie€1000 – €2000845 m3€541
HR++ glas€1550 – €2600340 m3€217,6
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Voordelen zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4800 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-woudbloem-9618

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, pensions, en publieke panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energielabel E.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Woudbloem bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Midden-Groningen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van het appartement en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €170,00 & €435,00. De investering heeft te maken met de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Woudbloem kan je goedkoper doen door een aantal adviesbedrijven te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer jouw postcode (9618) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Woudbloem opvragen.

Plaats een reactie