Energielabel Triemen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Triemen? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige opties om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Triemen verplicht. Op dit informatieplatform vind je aanvullende info over hoe je het certificaat aanvraagt. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • Voorheen kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Triemen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €200,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Triemen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Triemen kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (9298) om een erkend deskundige in Triemen te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een adviseur en maak een afspraak. Zorg dat je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Triemen beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het label met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 en €420,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Triemen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Veenklooster, Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp en Augsbuurt. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels meerdere factoren.

 1. De grootte van de woning (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 166,00
Rijtjeswoning130 m2€ 216,00
Hoekwoning165 m2€ 273,00
Vrijstaand175 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Triemen.

Alle energieadviseurs in Triemen vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Triemen. De juiste plek om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor huizen.

Let op: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Triemen

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Triemen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2022Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2002 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1971 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1979Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1934HR-ketel en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder vind je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3300 – €5400905 m3€606
Vloerisolatie€1400 – €3100260 m3€174
Spouwmuurisolatie€1200 – €2100715 m3€479
HR++ glas€1950 – €2650500 m3€335
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-triemen-9298

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportfaciliteiten, restaurants, en openbare gebouwen zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over E energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en loopt op tot F / G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Triemen langs laten komen. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een inspecteur bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze specialist bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist checkt het bouwjaar van het huis, het type woning, woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €160,00 en €360,00. De investering hangt af van het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Triemen doe je door lokale energiedeskundigen te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien ga je naar Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (9298) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Triemen opvragen.

Plaats een reactie