Energielabel Moergestel

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Moergestel? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit document vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Moergestel verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij praktische informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Moergestel die het huis inspecteert en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €130,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Moergestel

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert huur je als het ware in en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Moergestel moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (5066) om een erkend deskundige in Moergestel op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Moergestel rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het document met alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 – €350,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Moergestel. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Heukelom, Berkel-Enschot, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe. De prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende zaken.

 1. Het soort huis (hoekwoning, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningOppervlakteTariefschatting
Appartementje55 m2€ 161,00
Tussenwoning100 m2€ 203,00
Hoekwoning145 m2€ 280,00
Villa180 m2€ 366,00
Prijzen woninglabel Moergestel.

De beste energieadviseurs in Moergestel vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Moergestel. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek tref je officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel A / A++.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Moergestel

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Moergestel kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2002 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1976 – 1981Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1969 – 1975Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1929Nieuwe ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder tref je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieTarievenBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3800 – €6000965 m3€714
Vloerisolatie€1000 – €3200245 m3€181
Spouwmuurisolatie€1250 – €2200970 m3€718
HR++ glas€1900 – €2850505 m3€373,7
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-moergestel-5066

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, hotels, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dat kader moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel F.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot en met F / G (zeer hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Moergestel vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een specialist zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Oisterwijk).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur analyseert de bouwperiode, woningtype, de grootte en andere woningkenmerken zoals type glas, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel variëren tussen de €150,00 & €380,00. De prijsindicatie hangt af van het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Moergestel doe je door enkele adviesbedrijven te vergelijken die opereren in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5066) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Moergestel opvragen.

Plaats een reactie