Energielabel Ureterp

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ureterp? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige suggesties om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Ureterp verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ureterp die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €155,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ureterp

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman huur je als het ware in en neemt de woning op. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Ureterp kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9247) om een erkend deskundige in Ureterp op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Ureterp kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €200,00 – €385,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ureterp. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Olterterp, Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen en Wijnjewoude. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende onderdelen.

 1. Categorie woning (appartement, tussenwoning, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisAantal m2Kostprijs
Appartement60 m2€ 176,00
Rijtjeswoning105 m2€ 202,00
2-onder-1-kap160 m2€ 270,00
Vrijstaand200 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Ureterp.

Deskundige energieadviseurs in Ureterp vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Ureterp. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van erkend deskundige experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel berekenen.

Tips: Op de website www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ureterp

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Ureterp kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2022Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1998 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1971 – 1985Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1970 – 1978Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1944Een moderne HR-ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en heb je een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €54001160 m3€812
Vloerisolatie€1100 – €3600310 m3€217
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400850 m3€595
HR++ glas€1800 – €2800350 m3€245
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-ureterp-9247

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, retailpanden, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In die situaties moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel C.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ureterp vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Opsterland).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur houdt rekening met de bouwperiode, het soort gebouw, woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel komen uit tussen de €125,00 – €435,00. De definitieve prijs ligt aan het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ureterp is over het algemeen gunstiger door een aantal adviesbedrijven te vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Friesland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (9247) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Ureterp opvragen.

Plaats een reactie