Energielabel Papendrecht

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Papendrecht? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont praktische mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Papendrecht verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij nuttige info over het aanvragen van jouw label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een verplichting bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Papendrecht die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €130,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Papendrecht

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Papendrecht moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (3354) om een erkend deskundige in Papendrecht op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Papendrecht maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met alle resultaten en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €135,00 en €380,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Papendrecht. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. De offerte kosten worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Type woning (villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningM2 woonruimteTarieven
Klein appartement50 m2€ 170,00
Rijtjeswoning120 m2€ 200,00
Geschakeld huis155 m2€ 275,00
Losse woning190 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Papendrecht.

Toonaangevende energieadviseurs in Papendrecht vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Papendrecht. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over B energielabel.

Tips: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Papendrecht

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden gunstige subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Papendrecht kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1986 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1968 – 1974Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1930Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing GasEnergiebesparing
Dakisolatie€3600 – €5300930 m3€651
Vloerisolatie€1900 – €3300335 m3€235
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100700 m3€490
HR++ glas€1600 – €2850535 m3€375
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4600 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-papendrecht-3354

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en gaat door tot G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Papendrecht bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijk de gehele woning. De adviseur berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Papendrecht).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van het energielabel variëren tussen de €190,00 – €420,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Papendrecht kan je goedkoper doen door enkele energieadviseur naast elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (3354) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Papendrecht opvragen.

Plaats een reactie