Energielabel Pijnacker

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Pijnacker? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft handige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Pijnacker verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je aanvullende info over het aanvragen van jouw label. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Pijnacker die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Pijnacker

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Pijnacker moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (2641) om een erkend deskundige in Pijnacker te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Pijnacker berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het label incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 & €375,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Pijnacker. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Schipluiden, Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam en Rijnsaterwoude. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningM2 woonoppervlakteKosten
Appartement80 m2€ 178,00
Rijtjeswoning110 m2€ 205,00
2-onder-1-kap165 m2€ 271,00
Losse woning190 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Pijnacker.

Bekwame energieadviseurs in Pijnacker vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Pijnacker. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van bekwame experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor bedrijven.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Pijnacker

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Pijnacker kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1999 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1983 – 2000Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1978Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1943Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een gezond leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder vind je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

IsolatieInvesteringGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3500 – €54001195 m3€884
Vloerisolatie€1700 – €3600245 m3€181
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200765 m3€566
HR++ glas€1750 – €2650455 m3€336,7
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen plaatsen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4800 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-pijnacker-2641

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Voorlopig energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) tot F of G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Pijnacker bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Pijnacker-Nootdorp).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, woningtype, grootte van de woning en overige onderdelen als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €190,00 & €380,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Pijnacker is het voordeligst te realiseren door een aantal adviseurs te benaderen die opereren in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (2641) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Pijnacker opvragen.

Plaats een reactie