Energielabel Krabbendijke

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Krabbendijke? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en geeft handige mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Krabbendijke verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Vroeger kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Krabbendijke die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €115,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Krabbendijke

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Krabbendijke moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (4413) om een erkend deskundige in Krabbendijke op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een adviseur en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Krabbendijke bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €430,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Krabbendijke. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Rilland, Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg en Zoutelande. De tarieven hangen af van meerdere factoren.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, villa, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningM2 woonoppervlakteTariefschatting
Klein appartement80 m2€ 167,00
Tussenwoning110 m2€ 204,00
Hoekwoning160 m2€ 270,00
Vrijstaand175 m2€ 353,00
Geschatte kosten woninglabel Krabbendijke.

De beste energieadviseurs in Krabbendijke vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Krabbendijke. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vergelijk je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over B energielabel.

Tips: Via het platform Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Krabbendijke

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Krabbendijke is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1988 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1965 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1945Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hiermee gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €58001080 m3€724
Vloerisolatie€1100 – €4000350 m3€235
Spouwmuurisolatie€1450 – €2400845 m3€566
HR++ glas€1900 – €2750455 m3€304,85
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5000 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-krabbendijke-4413

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over G energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (laag verbruik) en gaat door tot F / G (zeer onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Krabbendijke thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een deskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Hij of zij stelt het label vast het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Reimerswaal).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het type gebouw, oppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €195,00 & €400,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Krabbendijke kan je goedkoper doen door verscheidene energiedeskundigen onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Zeeland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (4413) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Krabbendijke opvragen.

Plaats een reactie