Energielabel Doorwerth

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Doorwerth? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit woninglabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Doorwerth verplicht. Op ons energielabel-platform vind je actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Doorwerth die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Doorwerth

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent de energieprestatie van de woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Doorwerth kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (6865) om een erkend deskundige in Doorwerth te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Doorwerth rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €195,00 & €430,00. In het schema hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Doorwerth. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Oosterbeek, Huissen, De Klomp, Ederveen en Lunteren. De totale prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei variabelen.

 1. Het soort woning (hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeM2 woonruimteKostprijs
Appartement70 m2€ 170,00
Tussenwoning130 m2€ 223,00
2-onder-1-kap150 m2€ 282,00
Vrijstaand175 m2€ 354,00
Kostenoverzicht woninglabel Doorwerth.

Energieadviseurs in Doorwerth vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Doorwerth. De website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel verplicht.

Adviezen: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Doorwerth

 • Een zuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden diverse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Doorwerth kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1985Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1976Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1927Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een label A of B woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Hierdoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€4000 – €5100955 m3€669
Vloerisolatie€1300 – €3300260 m3€182
Spouwmuurisolatie€1000 – €2250705 m3€494
HR++ glas€1950 – €2600370 m3€259
Investering en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4800 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-doorwerth-6865

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteiten, restaurants, en publieke panden zoals een station. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Doorwerth laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De specialist komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze expert berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Renkum).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €195,00 & €375,00. De prijsindicatie heeft te maken met het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Doorwerth kan je doen door diverse adviseurs te contacteren die werkzaam zijn in de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en vul de postcode (6865) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Doorwerth opvragen.

Plaats een reactie