Energielabel Gemonde

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Gemonde? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Gemonde verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Gemonde die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €155,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Gemonde

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Gemonde regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (5292) om een erkend deskundige in Gemonde te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en plan een afspraak in. Het is handig als je alle essentiële gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Gemonde stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 & €385,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Gemonde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Den Dungen, Helvoirt, Cromvoirt, Berlicum en Oudheusden. De geschatte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. meerdere zaken.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteKosten
Studio/Appartement65 m2€ 180,00
Rijtjeshuis130 m2€ 208,00
2-onder-1-kap150 m2€ 278,00
Losse woning200 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Gemonde.

Erkend deskundige in Gemonde vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Gemonde. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hierin vergelijk je officiële inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Verplichting energielabel.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Gemonde

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan allerlei subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Gemonde kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1998 – 2008Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2004Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1975 – 1980Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1969 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1932Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettige leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder spot je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Type isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3800 – €60001160 m3€800
Vloerisolatie€1500 – €3800240 m3€166
Spouwmuurisolatie€1350 – €2400880 m3€607
HR++ glas€2000 – €2500485 m3€334,65
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-gemonde-5292

Energielabels voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, winkels, en openbare gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Gemonde thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en zal het huis volledig inspecteren. Deze specialist berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Sint-Michielsgestel).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur bekijkt de leeftijd van de woning, woningtype, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel komen uit tussen de €190,00 en €415,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Gemonde is het voordeligst te realiseren door velerlei energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die opereren in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5292) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Gemonde opvragen.

Plaats een reactie