Energielabel Lutjebroek

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lutjebroek? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Lutjebroek verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je nuttige informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Voorheen regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Lutjebroek die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €140,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lutjebroek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Lutjebroek kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (1616) om een erkend deskundige in Lutjebroek op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle essentiële gegevens van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Lutjebroek rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 en €440,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lutjebroek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek en Wijdenes. De tarieven worden berekend middels velerlei onderdelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisM2 woonruimteTarieven
Klein appartement80 m2€ 180,00
Rijtjeswoning100 m2€ 219,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 276,00
Losse woning180 m2€ 368,00
Actuele kosten woninglabel Lutjebroek.

Bekwame energieadviseurs in Lutjebroek vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Lutjebroek. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Adviezen: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Lutjebroek

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Lutjebroek kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1976 – 1983De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1926Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een optimaal leefklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5500800 m3€544
Vloerisolatie€1100 – €3900245 m3€167
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000820 m3€558
HR++ glas€1750 – €2650515 m3€350,2
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-lutjebroek-1616

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A & B (duurzaam) en kan oplopen tot F of G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Lutjebroek bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze expert berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Stede Broec).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige kijkt naar het bouwjaar van de woning, het type gebouw, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €100,00 & €360,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lutjebroek kan je goedkoper doen door lokale energiedeskundigen naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (1616) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Lutjebroek opvragen.

Plaats een reactie