Energielabel Kallenkote

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kallenkote? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft concrete mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Kallenkote verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot voor kort kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Kallenkote die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €195,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kallenkote

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Kallenkote kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (8345) om een erkend deskundige in Kallenkote te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Kallenkote beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het document incl. de geconstateerde punten en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €125,00 & €445,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kallenkote. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Onna, Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold en Marijenkampen. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door verschillende aspecten.

 1. Het type huis (vrijstaand, villa, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonoppervlakteKosten
Klein appartement55 m2€ 170,00
Rijtjeswoning120 m2€ 217,00
Geschakeld huis150 m2€ 271,00
Losse woning200 m2€ 370,00
Geschatte kosten woninglabel Kallenkote.

De beste energieadviseurs in Kallenkote vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Kallenkote. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database tref je erkend deskundige experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Snelste energielabel.

Advies: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Kallenkote

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Kallenkote is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1972 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1968 – 1974Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1929Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een aangename warme woning. Waar je moet beginnen hangt af van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder bekijk je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5600800 m3€560
Vloerisolatie€1500 – €4000330 m3€231
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500865 m3€606
HR++ glas€1950 – €2600520 m3€364
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4800 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-kallenkote-8345

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, cafés, en openbare panden zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel check.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) tot en met de rode labels F en G (relatief hoog gebruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Kallenkote thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De adviseur kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Steenwijkerland).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort woning, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €150,00 & €365,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kallenkote kan je goedkoper doen door verscheidene energie-inspecteurs te gaan vergelijken die werken binnen de provincie Overijssel.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (8345) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Kallenkote opvragen.

Plaats een reactie