Energielabel Marijenkampen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Marijenkampen? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Marijenkampen verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je alle benodigde informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Marijenkampen die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Marijenkampen

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze adviseur zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Marijenkampen moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8339) om een erkend deskundige in Marijenkampen te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Tik op een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Marijenkampen komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het label met een uitgebreide samenvatting en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 – €450,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Marijenkampen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Willemsoord, De Pol, Baars, Witte Paarden en Tuk. De uiteindelijke kosten kunnen berekend worden d.m.v. meerdere zaken.

 1. Categorie huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisOppervlakteTarieven
Studio/Appartement80 m2€ 184,00
Rijtjeshuis130 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 276,00
Vrijstaand190 m2€ 355,00
Prijzen woninglabel Marijenkampen.

Erkend deskundige in Marijenkampen vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Marijenkampen. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin vind je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel.

Tips: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Marijenkampen

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Meer wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Marijenkampen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1972 – 1985Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1976Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1944Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna tref je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3800 – €51001180 m3€767
Vloerisolatie€1200 – €3900305 m3€198
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100840 m3€546
HR++ glas€1500 – €2950495 m3€321,75
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-marijenkampen-8339

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, scholen, retailpanden, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Snelste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorpand is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel zegt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (heel zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Marijenkampen bij je thuis laten komen. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De vakman zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Steenwijkerland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert controleert het bouwjaar van het gebouw, het type huis, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €165,00 – €400,00. De totale kostprijs is afhankelijk van de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Marijenkampen kun jij het beste doen door lokale leveranciers onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (8339) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Marijenkampen opvragen.

Plaats een reactie